© Instagram

Verdachte ‘ernstig misdrijf’ John van den Heuvel op A2 eerder gehoord als getuige in Marengo-proces Taghi

De verdachte die op de A2 werd aangehouden vanwege een ‘ernstig misdrijf’ gelinkt aan misdaadjournalist John van den Heuvel, werd eerder gehoord als getuige in het Marengo-liquidatieproces rond Ridouan Taghi.

Op donderdag kwam de politie in actie op de snelweg vanwege verdacht gedrag tijdens het zwaarbeveiligde transport van John van den Heuvel. In beide richtingen werd de A2 afgesloten terwijl agenten de verdachten hebben aangehouden. Het blijkt te gaan om de 36-jarige Mourad O. uit Utrecht. Hij kwam volgens Het Parool in de marge voor in het grote liquidatieproces Marengo. O. werd eerder als getuige gehoord. Het verhoor vond in het voorjaar van 2021 plaats en heeft zich toen beroepen op zijn verschoningsrecht en gezwegen.

De onderzoeksrechter heeft het voorarrest van de Utrechter met drie dagen verlengd. O. zit vast op verdenking van het voorbereiden van ‘een ernstig misdrijf’. Het is niet duidelijk wat precies zijn bedoeling was toen hij achter de gepantserde auto’s van het transport zat. Er zijn nog veel vragen waar mogelijk later antwoord op zal komen. De verdachte zelf zit momenteel nog in alle beperkingen en zodoende is het Openbaar Ministerie (OM) terughoudend met het delen van informatie.