Verdachten in Rotterdam gepakt voor pogingen tot explosies in Den Haag

Op dinsdagochtend 16 april zijn in Rotterdam twee mannen aangehouden die verdacht worden betrokken te zijn geweest bij verschillende pogingen tot explosies bij een woning aan de Juliana van Stolberglaan in Den Haag. De twee Rotterdammers van 28 en 17 jaar zitten vast en worden verhoord.

Bij de woning aan de Juliana van Stolberglaan zijn op dinsdag 20 en donderdag 22 februari pogingen gedaan om een explosief tot ontploffing te brengen. Ook op dinsdag 27 februari vond er een poging plaats om een explosief te plaatsen bij deze woning. In de directe omgeving werden meerdere keren explosieven aangetroffen.

Eerdere verdachten werden ook aangehouden in verband met de pogingen, waarbij sommigen nog steeds vastzitten. Het onderzoeksteam is nog op zoek naar een verdachte die betrokken is bij de poging van donderdag 22 februari.

De aangehouden verdachten zitten momenteel in beperkingen, wat betekent dat ze alleen met hun advocaat mogen communiceren. Ze worden op donderdag 18 april voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Het onderzoek kreeg eerder aandacht in opsporingsprogramma’s zoals Team West en Opsporing Verzocht. De politie vermoedt dat er een link is met een reeks explosies bij woningen elders in de regio.