Verdachten klemgereden in Rotterdam en aangehouden na schietpartij met zwaargewonde

De politie heeft in het onderzoek naar een schietpartij met een zwaargewonde in Zwijndrecht, twee verdachten aangehouden.

De schietpartij vond zondagmiddag rond 17.50 uur plaats in Winkelboulevard Noord, vlak bij de ingang aan de Onrust. Na de melding waren agenten snel ter plaatse om het betreffende deel van het winkelcentrum af te zetten voor sporenonderzoek en om met getuigen te spreken. Het zwaargewonde slachtoffer was toen al door omstanders naar het ziekenhuis gebracht, waar hij direct is geopereerd. Hij maakt het inmiddels naar omstandigheden goed.

Het verdere onderzoek leidde naar een auto die rond 19.45 uur op de Noorderhagen in Rotterdam werd klemgereden door de politie. De twee inzittenden werden door agenten uit de auto gepraat en zijn aangehouden. Het gaat om Rotterdammers van 18 en 19 jaar oud. Zij worden verdacht van betrokkenheid, hun mogelijke rol wordt onderzocht.

Bij het schietincident waren in totaal vijf of mogelijk zes mannen betrokken. De recherche is nog op zoek naar andere verdachten. Het onderzoek naar onder meer de toedracht is in volle gang.