Verdachten liquidatie café La Creme in Marrakech uit angst voor wraak in isolatie

De twee Nederlanders die gepakt zijn voor het uitvoeren van de liquidatie bij café La Creme in Marrakech, zijn uit angst voor wraak van andere gedetineerden in isolatie geplaatst.

Volgens de krant Al Massae, dat doorgaans goed geïnformeerde bronnen heeft bij politie en justitie, zijn de 24-jarige Edwin R.M. en de 29-jarige Shardyone G.S. in eenzame opsluiting geplaatst in de gevangenis in Marrakech. Dit is gedaan op verzoek van de autoriteiten.

Naar verluidt zou er een grote kans zijn dat er wraak wordt genomen op de twee verdachten van de moord op de 26-jarige student Hamza Chaib. Er wordt ernstig gevreesd dat andere gedetineerden de Nederlanders iets willen aandoen. Zodoende is besloten om de mannen in isolatie te plaatsen en per direct weg te halen bij de andere gedetineerden.

De krant meldt verder ook dat de veiligheidsdiensten verwachten op korte termijn een drugsorganisatie die hiermee te maken heeft volledig op te rollen. Naar verwachting zullen er aanhoudingen verricht worden in Marokko en in het buitenland zoals onder meer in Dubai.