Amnesia haze wiettopjes © crime-nieuws.nl

Verdachten met kilo’s wiet in auto gepakt tijdens reguliere verkeerscontroles

De politie heeft in Bergen op Zoom verdachten gepakt met kilo’s wiet.

Verdachte nummer één werd donderdagmiddag door de politie op de Antwerpsestraatweg aan de kant gezet voor een controle. Toen het voertuig stopte gingen beide portieren open en sloegen de inzittenden er rennend vandoor. De politie kon een verdachte achterhalen en aanhouden. Het gaat om een 23-jarige man uit Bergen op Zoom.

Agenten troffen in de achtergelaten auto zakken met een kilo wiet aan. De drugs zijn in beslag genomen en vernietigd. De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex en heeft een verklaring afgelegd.

Verdachte nummer twee werd enkele uren later op donderdagavond aangehouden op de Rooseveltlaan. Het ging wederom om een verkeerscontrole waarbij de politie een sterke wietgeur constateerde. Ze vroegen de bestuurder van de auto, een 19-jarige jongeman uit België, om uitlevering van alle aanwezige drugs. Hij werkte mee aan de controle. Agenten troffen in het voertuig een zak met een kilo wiet. De verdachte is meegenomen en overgebracht naar een cellencomplex. Na een verklaring is hij weer heengezonden.