Nepagenten roven buitenlandse chauffeurs van tienduizenden euro’s aan contanten

De politie doet onderzoek naar berovingen van buitenlandse vrachtwagenchauffeurs door nepagenten. De slachtoffers zijn gedupeerd voor tienduizenden euro’s.

Op woensdag reed een chauffeur een autoambulance toen hij rond 13.00 uur staande werd gehouden op de Hapertsweg in Sint Hubert. Een lichtkleurige BMW kwam naast de chauffeur rijden en er verscheen een bordje met de tekst: ‘Stop Polizei’. De man was in de veronderstelling dat het om de echte politie ging en zette zijn voertuig aan de kant.

De agenten droegen geen uniformen maar lieten in sommige gevallen een vermoedelijk nep politiepasje zien. Nadat de chauffeur stopte vroeg de nepagent om drugs en geld. Het slachtoffer vertelde dat hij geen drugs had maar wel geld. De chauffeur gaf aan naar een politiebureau te willen gaan om daar verder te praten. Op dat moment trok de nepagent een wapen en onder dreiging moest het slachtoffer duizenden euro’s overhandigen.

Er zijn bij de politie in totaal vijf meldingen binnengekomen van soortgelijke incidenten. In de regio Veghel/Uden waren dat er 4, waarbij autohandelaren door nepagenten staande zijn gehouden. Er is in totaal tienduizenden euro’s buitgemaakt. De politie vermoedt dat deze berovingen door dezelfde groep is gedaan. Getuigen die meer weten worden verzocht contact op te nemen.