Twee schutters schieten met automatische vuurwapens op de broers Yakhlaf op oudejaarsavond 2015. © screenshot

Verdachten Mocro Maffia liquidatie oudjaarsdag 2015 aangehouden voor liquidatie in Krommenie

De politie heeft in het onderzoek naar de liquidatie van Eaneas Lomp in Krommenie, opnieuw aanhoudingen verricht. De twee verdachten zaten al vast in verband met een Mocro Maffia liquidatie op oudjaarsdag 2015.

Beide verdachten, de 23-jarige H.M. en de 27-jarige O.L. uit Amsterdam, zaten al in detentie in verband met de moord op Chahid Yakhlaf op oudjaarsdag 2015. Het slachtoffer werd toen met AK-47 machinegeweren onder vuur genomen door de daders en overleed.

Het onderzoek van de recherche heeft geleid naar de aanhouding van de twee mannen. In het Huis van Bewaring zijn ze officieel aangehouden inzake de nieuwe verdenking. Eerder, op dinsdag 3 oktober, werd al een verdachte aangehouden in verband met de liquidatie van Eaneas Lomp. Het gaat om de 39-jarige D.M. uit Zaandam. Hij is inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris en zit nog vast.

Alle drie de verdachten worden verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie op Eaneas Lomp. Het onderzoek is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.