Verdachten onder schot aangehouden na melding schietpartij met mitrailleur

De politie heeft in Breda verdachten onder schot aangehouden na een melding dat er geschoten zou zijn met een mitrailleur.

Op woensdagmiddag kwam bij de politie rond 13.45 uur melding binnen dat er op de Topaasstraat een man met een mitrailleur zou hebben geschoten. Na het schieten stapte de schutter in een bestelbus, volgens getuigen. Agenten zijn direct met spoed ter plaatse gegaan en op zoek naar de gevluchte verdachte en het voertuig.

Op de Doornboslaan zien agenten het desbetreffende busje rijden en na enige tijd tot stilstand komen. Op het moment dat het voertuig stilstaat, starten de agenten een zogenoemde ‘Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten’ procedure. Hierbij trekken ze hun vuurwapen en richten het wapen op de bestelbus en de persoon die naast de bestelbus staat met een wapen in zijn handen. De man gaat op aandringen van de politie op zijn knieën zitten met zijn handen op zijn hoofd. De man, een 23-jarige Bredanaar, wordt aangehouden voor het overtreden van de Wet Wapens en Munitie. Ook de bestuurder van het voertuig, een 21-jarige Bredanaar, wordt aangehouden.

De mitrailleur blijkt een nepwapen te zijn. Een zogeheten ‘gelblaster’. Een wapen dat, volgens de politie, bijna niet van een echt wapen te onderscheiden is. In plaats van dat er kogels in het wapen zitten, wordt er in dit geval met gelballen geschoten. Het hebben van zo’n wapen, ondanks dat het geen ‘echt’ vuurwapen is, is strafbaar.