© US Army via Wikimedia Commons

Verdachten opgepakt na schietpartij in Rotterdam op vrije voeten gesteld

De politie heeft twee van de drie opgepakte verdachten in een onderzoek naar een schietpartij in Rotterdam op vrije voeten gesteld.

Op zondagavond werd even voor 21.30 uur het vuur geopend op de Nieuwe Binnenweg ter hoogte van café Roffa. Volgens getuigen werd er vanuit een zwarte Volkswagen Golf geschoten. In eerste instantie leek er één slachtoffer te zijn, die zwaargewond over werd gebracht naar het ziekenhuis. Later op de avond kwamen twee mannen aan in een ziekenhuis waarvan één een schotwond had. Vanwege mogelijke betrokkenheid bij het incident op de Nieuwe Binnenweg werden deze mannen aangehouden. Vandaag werden zijn de verdachten op vrije voeten gesteld.

Het onderzoeksteam gaat er wel vanuit dat de man met de schotwond gewond is geraakt bij de schietpartij, maar gaat er verder niet vanuit dat zij geschoten hebben. Het onderzoeksteam ziet daarom op dit moment geen verdere aanleiding om de twee mannen nog langer vast te houden.

Enkele uren na de schietpartij werd een auto, een Volkswagen Golf, in brand gestoken op het Henegouwerplein. De politie is op zoek naar mensen die hier meer over weten. Het onderzoek wordt voortgezet en de politie roept mensen op die tips en beelden hebben om zich te melden.