Verdachten opgepakt voor bedreigingen medewerkers fruitbedrijf na vondst 400 kilo coke

De politie heeft in een onderzoek naar bedreigingen van medewerkers van een fruitbedrijf in Hedel, meerdere verdachten aangehouden.

Op donderdag 17 december zijn twee mannen aangehouden in verband met de brandstichting van een woning aan de Ammerzodenseweg in Hedel op 25 november. Op dinsdag 22 december zijn opnieuw drie arrestaties verricht in verband met de dreigementen.

Onderzoek moet uitwijzen wat de betrokkenheid van de verdachten bij deze incidenten is geweest, en of die verband houden met dreiging rond het fruitbedrijf uit Hedel. In totaal zitten drie van de vijf mannen nog vast. In het belang van het onderzoek is informatie over de aanhoudingen niet eerder naar buiten gebracht. Om die reden ook zullen op dit moment niet meer details worden verstrekt.

Vorig jaar kreeg de directie van fruitimporteur De Groot Fresh Group in Hedel dreigende sms’jes. De berichten volgden kort na de vondst van 400 kilo cocaïne in een lading bananen uit Zuid-Amerika. De daders eisten van het bedrijf een miljoen euro cash of grote bedragen in bitcoins ter compensatie van de misgelopen inkomsten van de drugssmokkelaars. Werd dat niet gedaan dan zouden willekeurige medewerkers van het bedrijf worden geliquideerd.

Sinds de berichten vrezen De Groot en zijn medewerkers voor hun leven. Meerdere keren hebben er intimidaties plaatsgevonden. Zo is er onder meer een handgranaat op de stoep bij een zoon van een directeur geplaatst, werden er twee woningen van medewerkers beschoten en brandde een woning af van twee ex-medewerkers. Het onderzoek naar de intimidaties en bedreigingen is nog in volle gang.