Verdachten opgepakt voor berovingen ‘pedo’ slachtoffers na afspraakje via datingapp

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar berovingen via een datingapp. De slachtoffers werden beschuldigd pedo’s te zijn en moesten geld betalen aan de daders.

De werkwijze van de inmiddels drie aangehouden verdachten is volgens de politie geraffineerd. Het slachtoffer komt in contact met een vrouw, met wie hij via een datingapp heeft afgesproken in de omgeving van Schagen. Eenmaal op de afgesproken plek blijken er andere bedoelingen in het spel: naast de vrouw zijn ook twee mannen aanwezig. Ze zeggen dat de vrouw hun minderjarige zusje is.

De mannen claimen vervolgens dat het slachtoffer zou hebben afgesproken met een minderjarige en maken een verwijt dat het slachtoffer een pedo zou zijn. Onder dat verzinsel maken ze het slachtoffer geld afhandig, al dan niet gepaard gaande met geweld.

Het onderzoeksteam heeft vermoedens dat de opgepakte verdachten meer slachtoffers hebben gemaakt. De recherche is nu op zoek naar personen die op een soortgelijke manier het slachtoffer zijn geworden van een beroving en/of poging daartoe.