Verdachten opgepakt voor reeks gewapende overvallen en ramkraak met witte maskers

De politie heeft in verband met een reeks woningovervallen en een ramkraak, opnieuw verdachten aangehouden.

Op 13 maart 2019 overvielen twee gemaskerde mannen een woning aan de Tongerenseweg in Vierhouten. Op 22 januari 2020 was het wederom raak, deze keer aan de Zuiderzeestraatweg in Hierden. In de ochtend overvielen twee mannen een echtpaar en ook hier gingen de daders er vandoor met de auto van de bewoners. De auto werd dezelfde dag teruggevonden in Harderwijk. Op 8 februari 2020 was de auto van de bewoners van een woning in Ermelo doelwit van de overvallers. Die auto werd later gebruikt bij een ramkraak op een juwelier in Harderwijk.

De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de woningovervallen en ramkraak. Hierbij kwamen een aantal verdachten in beeld. Op 31 maart werd een 22-jarige man uit Harderwijk aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Na verder onderzoek zijn nu opnieuw verdachten aangehouden. Het gaat om een 23-jarige man uit Harderwijk en een 20-jarige man uit Winterswijk.

De verdachten zijn vastgezet en worden verhoord. Het onderzoek naar de reeks overvallen en een ramkraak wordt voortgezet. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.