Verdachten opgepakt voor reeks geweldsincidenten bij Club Blu in Rotterdam

De Rotterdamse recherche heeft aanhoudingen verricht in verband met de reeks incidenten bij discotheek Club Blu aan de Prins Alexanderlaan. Het ging om een beschieting met een AK-47 machinegeweer, vuurwerkbom en handgranaat.

De verdachten zijn drie mannen van 20, 22 en 23 jaar oud uit Capelle aan den IJssel. Het trio kwam in beeld naar aanleiding van verschillende getuigenoproepen en aandacht aan deze zaak in onder meer Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de aanhoudingen en doorzoekingen in de woningen van de verdachten. Daarbij zijn telefoons in beslag genomen en is een nepvuurwapen gevonden.

Het eerste incident bij Club Blu was op vrijdagmiddag 15 december. Toen werd een op scherp staande handgranaat bij de containers aangetroffen. Een dag later ontplofte een explosief voor de deur. Drie dagen later, in de nacht van 19 december, werd de deur beklad met de teksten ‘war’ en ‘oorlog’. Kort daarna, de volgende nacht, werd Club Blu onder vuur genomen met een machinegeweer.