De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Verdachten opgepakt voor schieten met machinegeweer op nachtclubs in Zoetermeer

De politie heeft aanhoudingen verricht in verband met de beschietingen van club Cobra en club Magnum in Zoetermeer. De zaken werden onder meer met automatische vuurwapens beschoten.

Agenten hielden maandag 17 en dinsdag 18 februari twee mannen aan die worden verdacht van betrokkenheid bij een aantal schietincidenten bij uitgaansgelegenheden aan de Van der Hagenstraat en de Amsterdamstraat in Zoetermeer.

De eerste verdachte, een 20-jarige man uit Rotterdam, werd maandagochtend aangehouden in zijn woonplaats. De tweede verdachte, een 19-jarige man uit Rotterdam, werd dinsdagochtend aangehouden in de Penitentiaire Instelling (PI) in Schiedam. Beide verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau waar zij worden gehoord.

De schietpartijen bij de clubs in Zoetermeer hebben voor de politie de hoogste prioriteit. ‘De schietincidenten zijn onacceptabel. Goed werk van de politie dat zij de verdachten hebben opgespoord.’ Aldus de burgemeester. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.