© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Verdachten uit rapscene Amsterdam gepakt met 200K cash en vuurwapens na ontvoering

De politie heeft in verband met de ontvoering van een vrouw meerdere mannen uit de rapscene van Amsterdam aangehouden. Bij de actie werd onder meer 200K cash in beslag genomen.

Op 31 december 2019 werd vanuit Amsterdam-Noord een 31-jarige vrouw met haar twee kinderen van drie en zeven jaar oud ontvoerd. Het lukte het slachtoffer om een bekende te alarmeren waarna de politie werd ingeschakeld. Direct werd er een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de mogelijke ontvoering.

Dit leidde naar de verblijfplaats van de vrouw in een woning in Almere. Op 1 januari 2020 slaagden leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI) erin de vrouw en haar kinderen te bevrijden uit de woning waar ze werden vastgehouden. De politie heeft in verband met de actie tien verdachten aangehouden. Zes daarvan zitten nog vast. Het gaat om vijf mannen en een vrouw in de leeftijd van 19 tot 28 jaar oud uit Amsterdam, Lelystad en Purmerend.

Er zijn bij verschillende verdachten in totaal vijf vuurwapens en ongeveer 200.000 euro in contanten aangetroffen en in beslag genomen. Uit het onderzoek is de voorlopige verdenking gerezen dat een deel van de verdachten deel uitmaakt van de rapscene in Amsterdam Zuidoost, meldt de politie. De aanhoudingen zijn nu pas bekendgemaakt omdat de verdachten nog in beperkingen zaten.