VIDEO: Bekende politie neergeschoten met automatisch vuurwapen bij ripdeal in Amsterdam
De daders slaan op de vlucht met een grote doos na de ripdeal. © Politie

Verdachten vast voor neerschieten man met automatisch vuurwapen bij ripdeal Amsterdam

De politie heeft in een onderzoek naar een ripdeal in Amsterdam waarbij een slachtoffer werd neergeschoten met een automatisch vuurwapen, meerdere verdachten aangehouden.

Eind vorige maand vroeg de politie aandacht voor een schietpartij op het Schollenbrugpad van 15 juni 2019. Bij dit incident raakte een 27-jarige man zwaargewond. De recherche vermoedde na onderzoek dat er mogelijk een link was met drugshandel. Op beelden is te zien hoe de daders na de schietpartij op de vlucht slaan met een grote doos. In de zoektocht naar verschillende verdachten werden in regionale en landelijke opsporingsprogramma’s beelden gedeeld en signalementen en mogelijke bijnamen verspreid. Een paar dagen later meldde één van de verdachten zich bij de politie en na een week kon de recherche in het onderzoek drie andere verdachten aanhouden.

Op 28 januari meldde zich een 32-jarige vrouw via haar advocaat bij de politie en vertelde het idee te hebben dat zij vermoedelijk degene was die genoemd werd met de bijnaam ‘Isa’. Deze vrouw is door de recherche gehoord, maar niet aangehouden. Zij blijft echter wel verdachte in het onderzoek, meldt een woordvoerder van de politie. Op woensdag 5 februari kon de recherche op verschillende plekken in Nederland en België drie andere verdachten aanhouden. Het gaat om een man van 29 jaar oud uit Rotterdam, een man van 39 jaar oud uit België en een man van 40 jaar oud uit Maassluis. Deze verdachten zitten vast en zijn inmiddels voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Na de aanhoudingen hebben ook doorzoekingen plaatsgevonden op meerdere locaties. Op één van die locaties troffen rechercheurs een vuurwapen aan. Onderzocht wordt of dit vuurwapen mogelijk gebruikt is bij de schietpartij tijdens de ripdeal op 15 juni. De verdachten zitten vast en de politie gaat verder met het onderzoek.

VIDEO: Bekende politie neergeschoten met automatisch vuurwapen bij ripdeal in Amsterdam
De daders slaan op de vlucht met een grote doos na de ripdeal. © Politie