VIDEO: Bekende politie neergeschoten met automatisch vuurwapen bij ripdeal in Amsterdam
De daders slaan op de vlucht met een grote doos na de ripdeal. © Politie

VIDEO: Bekende politie neergeschoten met automatisch vuurwapen bij ripdeal in Amsterdam

De politie heeft beelden gedeeld van verdachten die gezocht worden voor het neerschieten van een man met een automatisch vuurwapen in Amsterdam. Het slachtoffer werd bij een ripdeal beschoten en beroofd.

Op zaterdagmiddag 15 juni 2019 treffen agenten na een melding in Amsterdam-Oost een zwaargewonde man aan in de hal van een wooncomplex op de hoek van de Marcusstraat en het Schollenbrugpad. Hij zegt dat hij door drie mannen is beroofd en met een automatisch wapen beschoten.

Op bewakingsbeelden ziet de politie inderdaad drie mannen weglopen die een grote doos dragen. Twee van hen zijn vermoedelijk van Surinaamse afkomst, een andere is kaal en er is mogelijk ook een vrouw bij de beroving betrokken. Uit onderzoek blijkt dat een van de verdachten mogelijk de bijnaam ‘Stiffa’ heeft en afwisselend in Rotterdam en Amsterdam zou verblijven.

Naast de drie mannelijke daders, is mogelijk indirect een ook vrouw betrokken bij deze zaak. Zij zou Isa heten en gedetineerd zijn geweest. Vroeger zou ‘Isa’ in de buurt van Kraaiennest hebben gewoond in Amsterdam-Zuidoost, meldt een woordvoerder van de politie. Het gaat hier vermoedelijk om een ripdeal. Het slachtoffer, een destijds 27-jarige man uit Almere, is een bekende van de politie.

https://www.youtube.com/watch?v=hCTtjjNC_FU