Verdachten verijdelde Mocro Maffia helikopter ontsnapping uit bajes voor de rechter

De mannen die in oktober een vermeende kopstuk van de Mocro Maffia probeerden te bevrijden uit de gevangenis staan vandaag voor de rechter in een pro forma-zitting.

Het gaat in totaal om zeven verdachten die in verband met de verijdelde helikopter-kaping werden aangehouden en voor de rechter moeten verschijnen. De meeste verdachten zijn gelijk na de mislukte actie aangehoude door een arrestatieteam. Een verdachte uit Frankrijk werd doodgeschoten door de politie. De rest is na onderzoek opgespoord en aangehouden.

Op 11 oktober 2017 probeerde een groep Amsterdammers de crimineel Benaouf A. te bevrijden uit de gevangenis van Roermond. Het plan was om een helikopter te kapen en A. te bevrijden uit de gevangenis. Dit mislukte aangezien de politie van begin tot eind op de hoogte was van de plannen.

Meerdere personen zitten nu vast in deze zaak. Eén van de opgepakte mannen is een piloot uit Colombia. Hij zou zijn gerekruteerd om de gekaapte helikopter voor 100.000 euro naar een veilige plek te vliegen.