Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Verdachten vrijgesproken van betrokkenheid bij drugslab met drie doden in Belgische Eksel

De rechtbank heeft drie verdachten vrijgesproken van betrokkenheid bij een drugslab in het Belgische Eksel waar drie doden werden aangetroffen.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) waren de drie mannen betrokken bij een drugslab dat in januari 2019 in Eksel, net over de grens met Nederland, aangetroffen. In het pand werd niet alleen het lab maar ook drie doden aangetroffen. Het ging om drie jongemannen die bleken te zijn overleden door koolmonoxidevergiftiging.

De rechtbank oordeelt dat er diverse aanwijzingen zijn dat de verdachten, uit Eindhoven (37 jaar), Valkenswaard (40 jaar) en zonder vaste woon- of verblijfplaats (56 jaar), betrokken zouden kunnen zijn geweest bij het drugslab. Deze aanwijzingen, ook in onderling verband, zijn echter onvoldoende om tot een veroordeling te komen. Er zijn namelijk geen concrete en verifieerbare bewijzen, waardoor de rechtbank niet onomstotelijk en zonder twijfel kan vaststellen dat de verdachten op enige wijze bij het drugslab betrokken zijn geweest. Daarom kan de rechtbank niet anders dan de mannen vrijspreken.