Eén van de zwaarbewapende overvallers bij Schöne Edelmetaal in Amsterdam.

Verdachten zwaarbewapende overval waardetransport Amsterdam ontkennen schieten op politie

De verdachten van de spectaculaire zwaarbewapende overval op een waardetransport in Amsterdam, ontkennen op de politie te hebben geschoten.

Dat bleek vanochtend tijdens een eerste zitting in deze zaak in de rechtbank van Amsterdam. Volgens de politie hebben de zwaarbewapende mannen meerdere keren geschoten op agenten. Er zou zeker op dertien verschillende momenten zijn geschoten. De zes verdachten ontkennen dit en zeggen alleen maar in de lucht te hebben geschoten bij het bedrijf in Amsterdam om mensen op afstand te houden. Volgens de advocaten blijkt dit ook uit het feit dat er geen kogelgaten zijn aangetroffen in de betrokken politieauto’s.

Bij de overval werd die dag rond de 15 miljoen euro aan edelmetalen buitgemaakt. Hiervan is nog zeker ruim 4 miljoen euro aan goud en platina spoorloos. De politie zoekt nog zeker drie verdachten die betrokken zouden zijn geweest bij de zwaarbewapende overval. De verdachten zijn allen afkomstig uit België en Frankrijk. De voorbereidingen werden gedaan in een appartement in Antwerpen.

De Rijksrecherche verricht nog onderzoek naar het vuurwapen geweld van de politie. Een van de overvallers werd in een weiland in Broek en Waterland doodgeschoten. meer details worden later tijdens de rechtszaak bekendgemaakt.