Eén van de zwaarbewapende overvallers bij Schöne Edelmetaal in Amsterdam.

Buit van ruim 4 miljoen euro nog spoorloos na zwaarbewapende overval waardetransport Amsterdam

Er is nog ruim 4 miljoen euro aan edelmetalen spoorloos na de spectaculaire overval op een waardetransport in Amsterdam.

Dat blijkt uit stukken uit het dossier die door Nu.nl zijn ingezien. De politie meldde kort na de overval dat alle buit zou zijn teruggevonden. De overvallers sloegen op de vlucht met ruim 12 miljoen euro aan edelmetalen. Nu blijkt dat ruim 4 miljoen hiervan nog steeds spoorloos is. Het gaat volgens de website om 80 kilo platina en voor bijna 60.000 euro aan goud. In het waardetransport zat in totaal voor ruim 67,3 miljoen euro aan verschillende edelmetalen.

In Broek in Waterland probeerden de daders na de overval, op 19 mei bij het bedrijf Schöne Edelmetaal in Amsterdam-Noord, via een weiland te ontkomen. Agenten hebben uiteindelijk één van de overvallers in het weiland doodgeschoten en meerdere aanhoudingen verricht. Later die dag werd op de A16 bij Rotterdam nog een verdachte gepakt. De politie zegt de volledige buit terug te hebben gevonden maar wel nog op zoek te zijn naar drie verdachten.

Een aantal van de opgepakte verdachten hebben bij de politie verklaringen afgelegd omtrent een aantal zaken. De overvallers zouden voor hun actie op 19 mei in een huis in Antwerpen hebben verbleven. Daar kregen ze ook hun auto’s. Reden voor deelname aan de wildwest overval was voor sommigen het feit dat ze schulden hadden. Meer details zullen mogelijk woensdag bekend worden tijdens de eerste zitting.