Vermeende drugscrimineel doodgeschoten (UPDATE)

Bij een schietpartij zaterdagmorgen in Eindhoven aan de Diamantring is een 41-jarige man doodgeschoten. Het zou gaan om een “bekende” van de politie.

Rond 05:00 zijn er schoten gehoord waarop de politie het levenloze lichaam van de man op een fietspad aan de Diamantring vond. De politie heeft bevestigt dat het zou gaan om Aran de J. een verdachte in de grootschalige internationale handel in softdrugs.

Wat er precies is gebeurd wil de politie niet zeggen. Er is een groot onderzoek gestart en een groot deel van de wijk is daarvoor afgezet. De vrouw en kinderen van de man zijn meegenomen naar het politiebureau.

Aran de J. wordt verdacht van grootschalige internationale softdrugs handel, waarmee J. en zijn “bende” in een paar jaar tientallen miljoenen verdienden. In 2011 werd de J. gearresteerd door een arrestatie team. Het zwaarbewapende team blies de voordeur eruit en stond meteen naast het bed van J. De J.’s imposante autoverzameling van Audi’s, Porsche’s en Ferrari’s werd in beslag genomen. Ook werd er beslag gelegd op 54 panden en en 75 bankrekeningen in binnen- en buitenland.

Of de J. om het leven is gekomen door een liquidatie of dat er eerst een ruzie of vechtpartij was, is nu nog niet bekend. De politie is met een helikopter op zoek gegaan naar de daders maar zonder resultaat.

De politie zoekt nog naar getuigen.

(UPDATE)

De J. zou bevriend zijn met de doodgeschoten, Youssef Sabbahi. Of de schietpartijen met elkaar te maken hebben is niet duidelijk.

Uit het eerste onderzoek blijkt dat de auto van het slachtoffer even voor 05:00 is beschoten voor zijn woning. De man zat op dat moment samen met enkele bekenden, waaronder zijn vrouw, in de auto. Hij was kennelijk nog in staat om uit de auto weg te vluchten, maar werd later door agenten dood in de omgeving aangetroffen. Hij bleek te zijn neergeschoten. De andere inzittenden van de auto bleven ongedeerd. Zij werden door de politie opgevangen en zijn gehoord. Hen is slachtofferhulp aangeboden.

De politie heeft een team grootschalige opsporing samengesteld. Totaal ongeveer 25 politiemensen onderzoeken de zaak. Het technische onderzoek op de plaats van het schietincident is inmiddels afgerond. De politie deed ook onderzoek in de woning van het slachtoffer. Zondag is een uitgebreid buurtonderzoek gehouden.

[youtube Q9IEae8B7p8]