Vermeende Nederlandse huurmoordenaar Kinahan misdaadclan teruggestuurd uit Ierland

In december 2016 is op het vliegveld van Dublin een Nederlander de toegang tot het land ontzegd. De Ierse politie denkt dat het gaat om een huurmoordenaar die in opdracht van de Kinahan misdaadclan iemand zou liquideren.

Dat meldt The Times. De identiteit van de vermeende Nederlandse huurmoordenaar is niet bekendgemaakt. De man zou na aankomst op het vliegveld mede zijn gedeeld dat hij zou worden gearresteerd als hij Ierland niet vrijwillig zou verlaten. Vervolgens zou hij weer zijn teruggestuurd.

Volgens de Gardai (Ierse politie) is deze man niet de enige Nederlander die een link heeft met de Kinahan misdaadclan en afgereisd is naar Ierland. Vorig jaar zouden meerdere Nederlanders in het land zijn geweest die daarna weer vertrokken. Wat ze daar kwamen doen is niet bekend en wordt onderzocht.

De Amsterdammer Naoufal F. werd vorig jaar in een huis in Dublin gepakt die volgens de Ierse pers gebruikt werd door leden van de beruchte Kinahan misdaadclan. In afwachting van zijn overlevering aan Nederland zit F. vast in een Ierse cel.