Wéér gedetineerden gruwelijk om het leven gebracht in gevangenis Brazilië

In Brazilië zijn bij de zoveelste gevangenisopstand zeker tien gedetineerden om het leven gebracht. Het ging er gruwelijk aan toe en veel van de slachtoffers zijn onthoofd.

Het zou gaan om een geplande actie want volgens de Braziliaanse politie werden er door handlangers van bendeleden wapens over de gevangenismuur gegooid. Vervolgens vielen rivaliserende bendes elkaar op de buitenplaats maar ook in cellen aan.

De cipiers waren zwaar in de minderheid en konden niets aan doen aan de uit de hand gelopen situatie en trokken zich terug. Daarna hadden de gedetineerden vrij spel en zijn zeker tien personen gruwelijk om het leven gebracht.

Het is nogal onrustig in de Braziliaanse gevangenissen. Sinds het begin van dit jaar zijn bij opstanden zeker honderd mensen om het leven gekomen. De overvolle gevangenissen en machtsstrijd tussen verschillende criminele bendes zouden de oorzaak hiervan zijn.

Volgens de autoriteiten zijn er in het hele land ongeveer 650.000 gevangenen terwijl er maar 350.000 cellen ter beschikking zijn. De gevangenis van Alcaçuz, waar de opstand plaatsvond, heeft capaciteit voor 620 gedetineerden terwijl er 1150 zitten.