In verschillende Belgische en Marokkaanse media werd beweerd dat de hoofdverdachte van de overval op een waardetransport in Tanger de Belgische Marokkaan Hassan B. zou zijn aangehouden. Dit blijkt niet te kloppen. Het is op dit moment ook niet duidelijk of de Marokkaanse autoriteiten wel een internationaal arrestatiebevel hebben uitgevaardigd. Bronnen hebben ons gemeld dat de ‘verdachte’ gewoon in Tanger vrij en blij rondloopt.

De Marokkaanse krant Risalat al Uma meldde dat de Marokkaanse autoriteiten via Interpol een internationaal arrestatiebevel hadden uitgevaardigd tegen Hassan B. en dat hij op 9 maart in België is aangehouden. Dit blijkt achteraf totaal niet te kloppen want Belgische gerechtelijke bronnen melden Nieuwsblad.be dat er geen aanhouding is geweest. Hassan B. loopt nog gewoon vrij rond in Tanger. Het is nu niet eens duidelijk of hij wel echt verdachte is in deze zaak.

Maandagochtend 24 februari sloegen rond 09.00 uur vier gewapende overvallers toe, toen de waardetransport stond geparkeerd bij een bank. De overvallers zouden direct het vuur hebben geopend op de beveiligers. Volgens getuigen was het net een film. Bij de overval maakten de daders om en nabij de 6 miljoen dirham buit. Dat is omgerekend ruim een half miljoen euro. De overvallers zijn vervolgens gevlucht in een donkere Volkswagen.


Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl