Naar nu blijkt heeft staatssecretaris Fred Teeven van Justitie in 2000 een deal gesloten met topcrimineel Cees H. waarmee meer dan vijf miljoen gulden werd witgewassen. Teeven was destijds officier van justitie. Dit meldt Nieuwsuur vanavond.

Het geld dat werd witgewassen lag ‘bevroren’ op een rekening in Luxemburg. Met justitie werd een deal gesloten dat Cees H. 750.000 gulden zou betalen aan de Staat. Maar uit de rest van de deal blijkt dat H. het ‘bevroren’ geld in Luxemburg, ruim 5 miljoen gulden, mocht houden. Volgens deskundigen was het een witwasoperatie.

De deal hield in dat justitie de miljoenen guldens zwart geld terug zou storten aan H. De Belastingdienst werd volledig buiten de deal gehouden en niet geïnformeerd. Dit was ook een onderdeel van de schikking. Zelfs de minister en het College van procureurs-generaal waren niet op de hoogte van de opmerkelijke deal.

Vanavond meer over de deal tussen topcrimineel Cees H. en Fred Teeven in een uitzending van Nieuwsuur. Morgen zal in de panorama een reportage hierover gepubliceerd worden. Klik hier om de schikking te lezen.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl