© Politie

Vermiste baby uit Maastricht gevonden in België

De vermiste baby die gezocht werd door de politie is gevonden.

Agenten waren sinds 22 oktober op zoek naar het meisje. De baby moet op bevel van de rechtbank uit huis geplaatst worden. Op zondag jongstleden werd besloten om de hulp van het publiek in te roepen. Hierbij werd de naam en foto van het meisje vrijgegeven.

Er is een onderzoek ingesteld wat nu heeft geleid tot de vondst van het kind. De drie maanden oude baby werd dinsdagmiddag rond 18.00 uur door de Belgische politie op aanwijzing van de politie in Limburg aangetroffen in een woning in Voeren (B). In het nu nog lopende onderzoek kan er geen informatie gedeeld worden over hoe de politie de baby op het spoor kwam en waar het kindje precies is gevonden.

Wat de rol van de moeder en andere personen in deze vermissingszaak is, wordt verder onderzocht. Mocht blijken dat dezen betrokken zijn bij de vermissing van de baby dan worden ze verdacht van een strafbaar feit, te weten onttrekken van het kind aan het bevoegde gezag, aldus een woordvoerder van de politie. De baby is overgedragen aan bureau Jeugdzorg.