Vermoorde Mexicaanse journalist gevonden in achtergelaten voertuig

In Mexico is een journalist met geweld om het leven gebracht.

Het gaat volgens Mexicaanse media om journalist Saul Tijerina Renteria uit de grensplaats Ciudad Acuña. Hij werkte als verslaggever voor meerdere online mediaplatforms, zoals onder meer La Voz de Coahuila (De Stem van Coahuila). Renteria werd dood aangetroffen in een auto en bleek te zijn doodgestoken.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en daaruit bleek dat de journalist die nacht net klaar was met zijn tweede baan als fabriekswerker. Daarna werd hij als vermist opgegeven door bekenden. Enige tijd later werd zijn lichaam gevonden in een voertuig dat achtergelaten was op een kruispunt. De politie heeft twee verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Hun mogelijke rol wordt onderzocht. Er zou ook een mes zijn gevonden die mogelijk bij de moord is gebruikt.

Of de moord te maken heeft met zijn journalistieke werk wordt onderzocht door de politie. Mexico is één van de gevaarlijkste landen ter wereld voor journalisten om hun werk te doen. Zo werd verslaggever Gustavo Sanchez Cabrera recent doodgeschoten in de zuidelijke staat Oaxaca. Dezelfde dag werd journalist Enrique Garcia vermoord in Mexico-Stad. Sinds 2000 zijn meer dan 150 journalisten om het leven gebracht in Mexico.