Vermoorde Xavier Durlinger had op dag verdwijning mogelijk afspraak

De 19-jarige Xavier Durlinger, die vorige week dood werd gevonden in een bos, had op de dag van zijn verdwijning een afspraak.

Dat heeft de politie bekendgemaakt in het programma Opsporing Verzocht. Op woensdagavond 11 mei verdween Durlinger. Hij werd rond 22.30 uur voor het laatst gezien terwijl hij fietste op zijn zwarte herenfiets. Na enkele dagen, werd zijn lichaam op 19 mei, gevonden in een bos nabij de wijk De Kollenberg in Sittard.

De politie heeft na de vondst een onderzoek gestart. Hieruit blijkt dat er vermoedelijk sprake is van een misdrijf. Durlinger had op de avond dat hij verdween mogelijk een afspraak met iemand. De politie is op zoek naar mensen die meer weten over de afspraak. Ook is het onderzoeksteam nog altijd op zoek naar spullen die de 19-jarige bij zich had. Het gaat om een zwarte pet met goudkleurige opdruk, een heuptasje en telefoons.

De politie roept een getuige die via Meld Misdaad Anoniem concrete en mogelijk cruciale informatie heeft doorgegeven, op om opnieuw contact op te nemen. Het onderzoek naar de verdwijning en dood van Xavier Durlinger is in volle gang.