© crime-nieuws.nl

Veroordeelde drugshandelaar Piet W. verdacht van witwassen miljoenen euro’s (ook tijdens detentie in gevangenis)

De veroordeelde drugshandelaar Piet W. blijft langer vast op verdenking witwassen.

De 54-jarige Rotterdammer die in oktober 2022 werd opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij cocaïnesmokkel en twee liquidaties in september 2019 blijft langer vastzitten. Op donderdag 30 maart 2023 werd hij opnieuw aangehouden op verdenking van witwassen. Het onderzoek naar deze zaak loopt over een periode van 1 januari 2018 tot het moment van aanhouding op 10 oktober 2022. Het Openbaar Ministerie meent genoeg bewijs te hebben om de man ook hiervoor te vervolgen.

W. wordt er onder meer van verdacht zelfs gedurende zijn detentie uitgaven te hebben gedaan zonder dat daar een legaal inkomen tegenover stond. Het OM vreesde dat de verdachte naar het buitenland zou vertrekken en heeft hem daarom opnieuw aangehouden. De rechter-commissaris in Rotterdam heeft besloten dat er voldoende bezwaren zijn om de man de komende 8 dagen vast te houden.

De man is nog steeds verdachte in de zaak van cocaïnesmokkel en liquidaties en het onderzoek loopt nog steeds. De verdachte blijft dus voorlopig achter de tralies.