Acht migranten om het leven gekomen in grensgebied tussen Canada en de VS

In het grensgebied tussen Canada en de Verenigde Staten zijn acht migranten, waaronder twee kinderen, om het leven gekomen tijdens een poging om illegaal de grens over te steken.

De lichamen werden ontdekt in de St. Lawrence-rivier, die fungeert als de natuurlijke scheiding tussen de Amerikaanse staat New York en Canada. De slachtoffers waren afkomstig uit Roemenië en India en behoorden tot twee verschillende families. Een van de Roemeense kinderen beschikte over een Canadees paspoort, zo heeft de Canadese politie bekendgemaakt. Of de andere slachtoffers ook in het bezit waren van Canadese reisdocumenten is nog onduidelijk.

Aanvankelijk werden er zes lichamen gevonden, waarna een politiehelikopter nog eens twee andere doden opmerkte, een Roemeens kind en een Indiase vrouw. De lichamen werden gevonden tijdens een zoektocht naar de schipper van een boot die bij de lichamen werd aangetroffen. De man werd een dag eerder als vermist opgegeven en is nog steeds spoorloos.

Dit tragische incident is een trieste herinnering aan de risico’s en gevaren van illegale migratie en de kwetsbaarheid van mensen die hun huis en haard achterlaten op zoek naar een beter leven. De Canadese autoriteiten hebben aangegeven dat zij alles in het werk zullen stellen om de identiteit van de slachtoffers vast te stellen en hun families te informeren.