Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Verpleegkundige krijgt voor vijftiende keer levenslange celstraf voor moord baby’s

De 34-jarige voormalige Britse verpleegkundige Lucy Letby is voor de vijftiende keer tot levenslang veroordeeld voor het vermoorden van baby’s of pogingen daartoe.

De laatste veroordeling betreft de dood van een te vroeg geboren baby in februari 2016, waarbij Letby met de beademingsmachine van het kind had geknoeid, wat drie dagen later tot de dood leidde.

Eerdere Veroordelingen

Letby was eerder al veroordeeld voor de moord op zeven baby’s en zeven pogingen tot moord op baby’s in het ziekenhuis in Chester waar ze werkzaam was. Ze gebruikte verschillende methoden om de baby’s te vermoorden, zoals het injecteren met insuline of lucht en het toedienen van te veel melk via een slangetje in hun neus.

Proces en Herziening

De zaak van vrijdag werd opnieuw behandeld nadat Letby in een eerder proces niet verantwoordelijk werd gehouden voor de dood van deze baby. Rechters hebben nu bepaald dat ook deze baby door de schuld van Letby is overleden, wat leidde tot haar vijftiende veroordeling.

Arrestatie en Bewijs

Letby werd in 2018 gearresteerd. Tijdens de huiszoeking vonden agenten een handgeschreven briefje waarop stond: “Ik heb ze opzettelijk vermoord, omdat ik niet goed genoeg ben om voor ze te zorgen. Ik ben een verschrikkelijk slecht mens.” Ondanks dit bewijs ontkende Letby tijdens het proces alle beschuldigingen.

Reactie in de Rechtszaal

In de rechtszaal in Manchester schreeuwde Letby dat ze onschuldig is. De veroordelingen en de bewijzen tegen haar spreken echter een andere taal, wat resulteerde in haar vijftiende levenslange gevangenisstraf.