Munitie vuurwapens te koop uit nieuwe automaten in supermarkten VS (VIDEO)

In een opmerkelijke ontwikkeling hebben supermarkten in de Verenigde Staten nu munitieautomaten geïntroduceerd die eruitzien als geldautomaten.

Deze nieuwe verkoopmethode is opgezet door American Rounds om munitie voor de jacht “makkelijker beschikbaar” te maken voor klanten.

Doel en Beschikbaarheid

De munitieautomaten zijn momenteel geïnstalleerd in supermarkten in Alabama, Oklahoma, en Texas. De fabrikant heeft aangekondigd dat de machines binnenkort ook in twee andere staten zullen worden geplaatst.

Werking van de Machine

Klanten die munitie willen kopen via deze automaten moeten 21 jaar of ouder zijn. De automaat vereist een scan van een ID-kaart en is uitgerust met gezichtsherkenningssoftware om de leeftijd en identiteit van de koper te verifiëren.

Context van Vuurwapendebat

Het debat over vuurwapenbezit in de Verenigde Staten blijft intens, mede door de frequente mass shootings en het hoge aantal vuurwapengerelateerde sterfgevallen. In 2022 werden maar liefst 48.000 mensen gedood door vuurwapens, waaronder een aanzienlijk aantal zelfmoorden.

Politieke Discussie

President Joe Biden heeft herhaaldelijk opgeroepen tot strengere vuurwapencontroles, maar hij stuit op stevige tegenstand van Republikeinse politici en de krachtige wapenlobby.

Marktinteresse

American Rounds meldt dat de vraag naar hun munitieautomaten overweldigend is. De directeur van het bedrijf benadrukt dat zij “verantwoordelijk wapenbezit” ondersteunen en zien de automaten als een manier om legaal en veilig aan munitie te komen.