Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Verpleegkundige schuldig inzake gruwelijke moord zeven baby’s

Een 33-jarige verpleegkundige is door de rechtbank schuldig bevonden aan de gruwelijke moord op zeven baby’s en de poging tot doodslag op zes andere pasgeborenen in een ziekenhuis in het noordwesten van Engeland. Deze tragische incidenten vonden plaats tussen 2015 en 2016.

Hoewel de verpleegkundige stellig alle aanklachten in de rechtszaal heeft ontkend, is het oordeel van de jury duidelijk. De vrouw beweerde dat de sterfgevallen van de pasgeborenen het gevolg waren van ziekenhuisfouten en personeelstekorten, aldus lokale media.

Niettemin werd de verdachte niet schuldig bevonden aan twee andere aanklachten van poging tot moord. Daarnaast kon de jury het niet eens worden over de schuld van de verpleegkundige in enkele andere gevallen. Dit resulteerde in het niet indienen van aanklachten voor de overlijdensgevallen van deze baby’s.

Volgens het Britse Openbaar Ministerie hanteerde de verpleegkundige diverse methoden om de baby’s te verwonden, om zo haar verachtelijke daden te maskeren. Zij zou sommige slachtoffers hebben vergiftigd door insuline of lucht toe te dienen.

Bij een huiszoeking na haar arrestatie troffen politieagenten een aangrijpend briefje aan. Hierop stond geschreven: “Ik heb ze opzettelijk vermoord omdat ik niet in staat ben om voor ze te zorgen.” Op een ander briefje stond “ik heb dit gedaan”.

Hoewel de verpleegkundige na twee eerdere arrestaties werd vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs, leidde een derde arrestatie in het najaar van 2020 uiteindelijk tot dit verwoestende vonnis.

De veroordeling zal leiden tot een bepaling van de strafmaat op maandag. Het vooruitzicht is dat de verpleegkundige een aanzienlijke gevangenisstraf opgelegd zal krijgen, mogelijk zelfs levenslang.