Lichaam dode vrouw aangetroffen in water, politie start onderzoek en pakt verdachte

De politie heeft in Terneuzen een dode vrouw in het water aangetroffen. Er zit een verdachte vast.

In de vroege ochtend van 18 augustus 2023 is het levenloze lichaam van een nog ongeïdentificeerde vrouw aangetroffen in het water ter hoogte van de Beneluxweg. De ontdekking van het stoffelijk overschot heeft geleid tot een diepgaand politieonderzoek om vast te stellen wie de vrouw was en wat de omstandigheden waren die hebben geleid tot haar overlijden.

De politie benadert deze zaak met de nodige voorzichtigheid en heeft alle mogelijke scenario’s in overweging genomen. Het is nog niet duidelijk of het gaat om een natuurlijke dood, een ongeluk, zelfdoding of mogelijk een misdrijf.

De vrouw werd kort voor 13.00 uur uit het water gehaald en is overgebracht naar een uitvaartcentrum. Forensische experts en rechercheurs van de districtsrecherche hebben zich volop ingezet voor het onderzoek. Dit omvat onder andere een grondig buurtonderzoek, inclusief gesprekken met binnenvaartschippers. Tevens wordt gekeken naar beschikbare camerabeelden.

De politie heeft rond 11.00 uur een man gearresteerd in de nabijheid van de locatie van het incident. Het betreft een 42-jarige inwoner van Terneuzen. De betrokkenheid van deze persoon bij het incident wordt momenteel onderzocht en geëvalueerd. Het politieonderzoek zal voortdurend en zorgvuldig worden uitgevoerd om de feitelijke toedracht van dit tragische voorval te achterhalen.