O.G. Kush & lucht © crime-nieuws.nl

‘Verwarde man’ schiet met geweer op politie vanuit woning met wietkwekerij

De politie heeft bij een aanhouding in Tilburg geschoten. De verdachte had even daarvoor vanuit een woning met een wietkwekerij geschoten op agenten.

Agenten stelden dinsdagochtend rond 9.30 uur een onderzoek in op de Mattehornstraat na een melding van een verwarde man die mogelijk een einde aan zijn leven wilde maken. De politie trof ter plaatse een schreeuwende man aan in een woning.

Via de meldkamer werd doorgegeven dat de betreffende man al eerder overlast veroorzaakt had en bekend is met wapens. Aan de achterzijde van de woning werden diverse wapens aangetroffen zoals een mes, een hakbijl en een kruisboog.

Een van de agenten zag dat de man een geweer in zijn handen had. Plotseling werd een ruitje in de voordeur vernield waarna de man dat geweer naar buiten richtte en daarmee schoot. Vervolgens gooide hij het wapen naar buiten en liep weer naar binnen. Uiteindelijk kwam de verdachte weer naar buiten maar weigerde de bevelen van de politie op te volgen.

Een agent lostte een waarschuwingsschot waarna de 37-jarige man is aangehouden. Er is niemand gewond geraakt. In de woning bleek een kleine wietkwekerij met tientallen plantjes aanwezig te zijn. De politie onderzoekt de zaak.