Het gerechtshof heeft een verzoek van de advocaten van verdachten van Mocro Maffia liquidaties afgewezen.

Het gaat om onder meer de Mocro Maffia liquidaties in Kerkdriel en Krommenie. Hierbij kwamen Eaneas Lomp (Krommenie) en Chahid Yakhlaf (Kerdriel) om het leven. De mannen zouden zijn gedood vanwege een langdurig conflict in de Amsterdamse onderwereld om onder meer een partij cocaïne.

De verdachten van de liquidaties hebben van de rechtbank straffen variërend van 7 tot levenslang opgelegd gekregen. Het hof heeft beslist dat er getuigen moeten worden gehoord. Bij een deel van de toegewezen getuigen gaat het om medeverdachten.

In het dossier bevinden zich ook berichten van zogenoemde PGP-telefoons. Met die telefoons konden versleutelde berichten worden verzonden. De politie heeft in een andere zaak de beschikking gekregen over berichten die met dergelijke telefoons zijn verzonden.

Door de verdediging is verzocht om alle data waarover de politie de beschikking heeft gekregen te mogen onderzoeken. Dat verzoek heeft het hof afgewezen. Het hof vindt het verzoek onvoldoende onderbouwd en spreekt van een ‘fishing expedition’.