Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Verzoek zanger R. Kelly om op borgtocht vrij te komen voor zesde keer afgewezen

Een verzoek van de Amerikaanse zanger R. Kelly om op borgtocht vrij te komen is wederom afgewezen door de rechtbank.

R. Kelly zit al enige tijd vast in verband met een onderzoek naar het misbruiken van meerdere vrouwen. Zijn advocaten hebben bij de rechtbank een verzoek ingediend tot vrijlating zodat hij zich kan voorbereiden op zijn proces. Vanwege het coronavirus mogen gedetineerden geen bezoek maar ontvangen en omdat Kelly analfabeet is kan hij zich volgens zijn advocaten niet op het proces voorbereiden zonder persoonlijk contact.

De rechtbank ging hier niet in mee en heeft het verzoek afgewezen. Het gaat om het zesde verzoek dat R. Kelly heeft ingediend om op borgtocht vrij te komen. Eerdere afgewezen verzoeken werden ingediend omdat Kelly gezondheidsrisico’s zou lopen door het coronavirus. Volgens de rechtbank zijn er aanwijzingen dat de zanger een potentieel gevaar vormt als hij zou worden vrijgelaten.

Eerder deze week beklaagde Kelly zich al over zijn gebrek aan veiligheid in de gevangenis. Hij zou regelmatig bedreigd worden door medegevangenen. Omdat fans voor de instelling zouden protesteren moest de gevangenis een aantal keren in lockdown waardoor gedetineerden bijvoorbeeld niet konden douchen. Dit heeft gezorgd voor veel frustraties bij de andere gedetineerden.