VIDEO: 12.000 kilo hasj en 65 personen gepakt bij grote actie tegen criminele organisatie

De Spaanse politie heeft bij een actie tegen een drugsbende tientallen personen aangehouden en ruim 12.000 kilo hasj in beslag genomen.

Het onderzoek naar de criminele organisatie werd ongeveer een jaar geleden gestart door rechercheurs. Al snel bleek dat de verdachten drugs in luxe jachten, vissersboten en speedboten vanuit Marokko naar Spanje smokkelden. Na uitgebreid onderzoek en observaties kwam de Guardia Civil recent in actie.

Bij invallen en doorzoekingen in de provincies Sevilla, Cadiz, Almeria, Granada, Alicante en Tarragona zijn 65 verdachten aangehouden met de Spaanse, Colombiaanse en Marokkaanse nationaliteit. Allen worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie, grootschalige drugssmokkel/handel en het witwassen van crimineel vermogen.

De politie nam onder meer ruim 12.000 kilo hasj, vijf jachten, vijftien speedboten, drie jetski’s, meerdere luxe wagens en een grote hoeveelheid administratie in beslag. Verder trof de politie ruim 100.000 euro cash aan en 203.000 Wit Russische roebels bij de verdachten. Van de invallen en doorzoekingen zijn beelden gemaakt.