© Instagram

Vuurwapen, ploertendoder en stroomstootwapen in beslag bij doorzoeking auto na vechtpartij

De Tilburgse politie heeft na een melding van een vechtpartij een vuurwapen, ploertendoder en stroomstootwapen aangetroffen en in beslag genomen.

Op zondagmiddag kwamen er meldingen binnen bij de politie over een vechtpartij tussen meerdere personen op de Pieter Vreedestraat. Agenten zijn ter plaatse gegaan en hielden twee tieners van 15 en 17 jaar oud aan die probeerden weg te rennen.

Een 12-jarig slachtoffer gaf bij de politie aan dat hij na een woordenwisseling met onbekenden werd mishandeld. Tijdens de zoektocht naar de andere jongeren die wegrenden, stuitten agenten op een auto die midden op de kruising van de Girostraat met de Willem II-straat stilstond. De twee inzittenden, een 19-jarige vrouw uit Tilburg en een 18-jarige man uit Tilburg, werden hierom gecontroleerd.

Bij doorzoeking in het voertuig vond de politie onder andere een vuurwapen, een ploertendoder en een stroomstootwapen. Beiden verdachten werden direct aangehouden. Uit onderzoek bleek dat zij bij de eerder aangehouden verdachten horen. De wapens zijn in beslag genomen. Die vier verdachten zitten vast en de politie doet verder onderzoek in deze zaak.