VIDEO: 400 miljoen euro aan blokken cocaïne uit water voor kust Sicilië gevist

Beelden van de onderschepping van ruim 400 miljoen euro aan cocaïne voor de kust van Sicilië.

Op maandag heeft de Italiaanse politie een enorme lading cocaïne onderschept voor de kust van het eiland Sicilië. Maar liefst 2 ton aan de harddrug werd aangetroffen in 70 waterdichte pakketten die op zee dreven.

De onderschepping van deze enorme lading cocaïne is een grote overwinning voor de Italiaanse autoriteiten in hun strijd tegen de georganiseerde misdaad. De straatwaarde van de drugs wordt geschat op maar liefst 400 miljoen euro.

Beelden van de onderschepping zijn vrijgegeven door de autoriteiten, waarop te zien is hoe de politie de pakketten uit het water vist en aan boord brengt van hun schip. Het is nog onduidelijk waar de drugs vandaan komen en waar ze naartoe onderweg waren.

De Italiaanse politie heeft de afgelopen jaren hard opgetreden tegen de georganiseerde misdaad en drugssmokkel. Met deze recente onderschepping van de 2 ton cocaïne bewijzen ze opnieuw hun vastberadenheid om deze illegale praktijken te bestrijden.

De autoriteiten zullen nu verder onderzoek doen naar de herkomst van de drugs en de betrokken personen en organisaties. Deze belangrijke stap zal bijdragen aan het verstoren van de drugshandel en het aanpakken van degenen die zich schuldig maken aan deze misdaden.

De Italiaanse politie heeft aangegeven dat ze vastbesloten zijn om door te gaan met hun strijd tegen de georganiseerde misdaad en drugshandel, en dat ze blijven streven naar een veiligere samenleving voor iedereen.