‘Nederlands kopstuk Mocro Maffia aangehouden in Dominicaanse Republiek’

Op de Dominicaanse Republiek is een Nederlands kopstuk van de Mocro Maffia aangehouden.

De Nederlander Dennis G. wordt door het Openbaar Ministerie en de Landelijke Recherche gezien als een belangrijke speler in de internationale cocaïnehandel. De verdachte zou gebruik maken van criminele contacten in zowel de Dominicaanse Republiek als in Nederland, waaronder corrupte havenmedewerkers. Ook wordt G. gezien als een contact van Ridouan Taghi en personen in de vermeende organisatie.

Uit ontsleutelde Ennetcom-berichten blijkt dat G. vermoedelijk betrokken is bij cocaïnetransporten van 985 en 522 kilo, die in 2015 in Colombia in beslag zijn genomen. Daarnaast zou hij ook betrokken zijn bij een transport van 47 kilo cocaïne, dat in 2015 in Groot-Brittannië is onderschept. De verdachte zou de eigenaar zijn van de pakketten cocaïne, die waren gestempeld met zijn bijnaam “Rasta”.

Recente ontsleutelde berichten van SkyECC hebben de verdenking doen ontstaan dat de Nederlander ook in 2019 en 2020 betrokken was bij de invoer in Nederland van honderden kilo’s cocaïne.

De verdachte heeft jarenlang in de Dominicaanse Republiek verbleven en is daar in 2015 al eens aangehouden in verband met de vondst van cocaïne in zijn woning. Hij zat destijds enige tijd in voorarrest. Volgens recente opsporingsinformatie woont hij momenteel in een luxe villa in Santo Domingo. Het is nog niet bekend wanneer de verdachte wordt uitgeleverd aan Nederland.

De zaak tegen Dennis G. maakt deel uit van een grootschalig onderzoek naar internationale drugshandel, waarbij meerdere verdachten zijn aangehouden. Het onderzoek wordt voortgezet door de Landelijke Recherche en het Openbaar Ministerie.