© Twitter

VIDEO: Aanhoudingen in Spanje voor smokkel ruim 23.000 kilo cocaïne naar Nederland

De Spaanse politie heeft beelden gedeeld van de aanhouding van verdachten die betrokken zouden zijn bij de smokkel van 23.000 kilo cocaïne naar Nederland.

Het gaat om een internationale actie waarbij opsporingsdiensten in Nederland, België, Duitsland, Spanje en Paraguay betrokken waren. Het onderzoek draait om een absoluut recordvangst vorig jaar in o.a. de haven van Hamburg. Er zijn nu tientallen verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het mega drugstransport van ruim 23.000 kilogram.

De Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid, hield drie verdachten aan en er is gezocht in acht panden in Nederland en drie in Spanje. In een woning in Schiedam trof de politie een bedrag van 3 miljoen. Er is beslag gelegd op vier woningen, waaronder een luxe villa van 5 miljoen euro in Spanje en op luxe goederen. De drie verdachten, mannen tussen 26 en 29 jaar oud uit Schiedam en Den Bosch, zijn ingesloten voor verhoor. In Duitsland, België, Marbella en Paraguay viel de politie gelijktijdig binnen voor doorzoekingen. In België en Duitsland zijn tientallen verdachten aangehouden en waren er doorzoekingen.

https://twitter.com/policia/status/1517783081066893313?s=20&t=li_yxZ2VGhyxfHtCWnkjfQ