@ Police Louisville

VIDEO: Amerikaanse politie bevrijdt meisje (6) binnen half uur na ontvoering

De Amerikaanse politie heeft beelden vrijgegeven van de bevrijding van een meisje (6) dat op straat in een auto werd gesleurd en ontvoerd.

Het incident vond vorige week vrijdag plaats op straat in het Amerikaanse Louisville. Het meisje was aan het spelen toen de bestuurder van een auto haar plotseling de wagen in trok en is weggereden. Getuigen belden direct de politie en gaven een duidelijke beschrijving van de auto en de dader.

Naar aanleiding daarvan zijn agenten op zoek gegaan naar het voertuig en wisten deze te traceren. Op beelden van een bodycam is te zien hoe een agent de verdachte weet aan te houden. Door snel te reageren wist de politie binnen een half uur het meisje te bevrijden.

De 40-jarige bestuurder van de auto is aangehouden. Hij heeft in een verklaring gezegd dat hij ’terug wilde rijden, toen hij bedacht dat wat hij deed, verkeerd was’. De man zit vast en riskeert een langdurige gevangenisstraf van tussen de 10 en 20 jaar. De beelden van de aanhouding en bevrijding zijn onderaan het artikel te bekijken.