© YouTube / Politie

VIDEO: Beelden schutters op motor in onderzoek poging liquidatie ex-lid Bandidos in Sittard

De politie heeft beelden gedeeld van de daders van een poging tot liquidatie op een ex-lid van motorclub Bandidos in Sittard.

Op zaterdagavond 12 september werd een 38-jarige man op de Bradleystraat onder vuur genomen. Op dat moment zat hij met draaiende motor in zijn auto. Uit onderzoek blijkt dat het slachtoffer nog in paniek achteruit is gereden toen hij werd beschoten. De snelle handeling heeft vermoedelijk zijn leven gered maar de man raakte wel zwaargewond.

De recherche heeft inmiddels bewakingsbeelden veiliggesteld waarop de vermoedelijke daders te zien zijn. Het gaat om twee mannen op een motor die kort voor de schietpartij al zoekend rondreden door de straat. Na het schieten zijn de twee daders op de vlucht geslagen.

Na de poging tot liquidatie werd aan de Raaskuilderweg in Geleen een brandende motor ontdekt. Het gaat om een BMW, type G310R, met het Duitse kenteken AC TW14. De politie vermoedt dat het gaat om de motor die de daders hebben gebruikt. Het voertuig is ruim twee weken eerder, op donderdag 27 augustus, gestolen vanaf de Neuköllnerstrasse in het Duitse Aken. Het onderzoek naar de schietpartij is in volle gang.