Britse hacker veroordeeld tot vijf jaar cel voor lidmaatschap hackersgroep The Dark Overlord

Een Britse hacker is veroordeeld tot een gevangenisstraf voor lidmaatschap aan The Dark Overlord hackerscollectief.

De 39-jarige man is door een rechter in de Verenigde Staten veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. Volgens justitie zou Nathan Wyatt vanaf 2016 onderdeel zijn geweest van de hackersgroep. In die periode werden door de hackers onder meer afleveringen van de Netflix-serie ‘Orange Is the New Black’ gelekt.

In hetzelfde jaar werd Wyatt officieel aangeklaagd door de Amerikaanse autoriteiten. Er is een verzoek ingediend tot uitlevering en drie jaar later werd de verdachte daadwerkelijk uitgeleverd.

Wyatt is in de VS veroordeeld inzake samenzwering tegen de federale staat. Hiervoor heeft hij de maximale straf opgelegd gekregen. De aanklachten inzake identiteitsfraude en dreigen met hacks zijn komen te vervallen.

Het is niet bekend hoeveel leden hackerscollectief The Dark Overlord precies heeft. De autoriteiten van Servië maakten in 2018 bekend een ander vermeend lid van de groep te hebben gearresteerd. Of de vermeende hacker nog wordt aangeklaagd en waar hij van verdacht wordt is niet bekend.