© Politie

VIDEO: Beelden vrijgegeven van man die granaat gooit bij flat in Kerkdriel

De politie heeft een verdachte aangehouden voor een handgranaat bij een flat in Kerkdriel. Er zijn ook beelden gemaakt en gedeeld.

Op 13 januari vond een krantenbezorger de granaat bij een appartementencomplex in Kerkdriel. De omgeving werd toen direct ontruimd. In de afgelopen maanden heeft de politie uitgebreid onderzoek gedaan. Daaruit komt naar voren dat de handgranaat vermoedelijk niet voor de burgemeester, die ook in het complex woont, maar voor een andere bewoner bedoeld was.

De politie heeft op 25 mei een verdachte aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Utrecht. De verdachte zit vast en wordt verhoord. Op televisie zijn beelden getoond waarop te zien is hoe de granaat gegooid wordt. Mensen die meer weten worden opgeroepen zich te melden.

Het onderzoeksteam weet nog niet of de aangehouden verdachte de man is die de granaat heeft gegooid. Vermoedelijk zijn er meer mensen betrokken bij de zaak, het zou kunnen dat zij net als de verdachte uit de regio Utrecht komen. Uit het onderzoek blijkt namelijk ook dat de verdachten via de A2 richting Utrecht zijn gevlucht.

https://www.youtube.com/watch?v=kAgh0vA3ybM