woningoverval amsterdam nieuw west, overval video sloterweg, overval nieuw west machinegeweer, overval amsterdam machinegeweer
© screenshot

VIDEO: Brute woningoverval met machinegeweer in Amsterdam

De politie heeft bewakingsbeelden vrijgegeven van een brute woningoverval aan de Sloterweg in Amsterdam Nieuw-West. Bij de overval werden schoten gelost met een machinegeweer.

Op de beelden is te zien hoe drie overvallers in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 mei met een voorhamer beuken op de voordeur. Ook is te zien dat één van de mannen een groot wapen bij zich heeft dat sterk lijkt op een AK-47. Volgens experts gaat het om een Zastava M70B1, een Servisch automatisch wapen.

De bewoners van het huis waren ten tijde van de overval thuis. Ondanks dat er schoten werden gelost werd niemand geraakt. De vader des huizes raakte wel gewond door een klap op zijn hoofd met de voorhamer. Hij heeft hier tot op de dag van vandaag last van.

De overvallers waren uit op de kluis in de woning. Met geld en sieraden van het gezin en een Honda SH300 motorscooter zijn de daders weer vertrokken.