‘Oprichter én ex-generaal No Surrender kreeg politie-info van lekkend liefje bij Defensie’

Een defensiemedewerkster is opgepakt voor het doorsluizen van politie-informatie aan de voormalig leider én oprichter van motorclub No Surrender, Klaas Otto. Dat meldt De Telegraaf.

Volgens de krant was de vrouw werkzaam op een medische afdeling op een Brabantse kazerne vanwaar ook een arrestatieteam (AT) van de politie wordt aangestuurd. De vrouw in kwestie zou maandenlang informatie hebben doorgespeeld over het politie-onderzoek naar hem en de motorclub. Dankzij die informatie wist hij onder meer in welke burgerauto’s leden van het betreffende arrestatieteam rijden. Ook zou hij een pas hebben gekregen waarmee hij zich op internationale luchthavens kon legitimeren als defensiemedewerker.

Het opmerkelijkste van alles is nog wel dat Otto het lek zelf bij de politie heeft gemeld. Hij zegt dat te hebben gedaan om duidelijk te maken dat ook binnen de overheid mensen werken die het niet zo nauw nemen met regeltjes.

Klaas Otto zit sinds begin juli vast op verdenking van afpersing, witwassen en brandstichting. Agenten deden gisteren nog een inval en doorzoeking bij een loods van Otto’s vader. Het is niet bekend of de doorzoeking te maken heeft met de lopende strafzaak tegen Otto of om een compleet nieuw onderzoek. Zijn vader is niet opgepakt maar Otto’s zus wel. Zij moest mee voor belediging van een ambtenaar in functie.