VIDEO: Busje vol hasj en vuurwapens in stash bij actie drugsbende Campo de Gibraltar

In Spanje is bij een actie in Campo de Gibraltar een grote hoeveelheid hasj in een busje, wapens en twaalf personen opgepakt.

De Nationale Politie heeft een criminele organisatie ontmanteld die zich bezighield met drugshandel in het Campo de Gibraltar, een gebied in het zuiden van Spanje. De operatie, genaamd Dogoliver, maakt deel uit van het Meridionale Plan, aldus een woordvoerder.

Tijdens de operatie werden 12 personen gearresteerd voor drugshandel, lidmaatschap van een criminele organisatie en illegaal wapenbezit. Een busje dat drugs vervoerde vanuit een “stash” werd onderschept, waarbij 455 kilogram hasj in 13 pakketten werd gevonden.

Bij het doorzoeken van de “stash” werden ook twee vuurwapens in beslag genomen die in perfecte staat verkeerden en waarvan de serienummers waren verwijderd.

Het Campo de Gibraltar-gebied staat bekend als een belangrijke doorgangsroute voor drugssmokkel tussen Afrika en Europa, en de autoriteiten hebben de laatste tijd stappen ondernomen om de drugshandel in het gebied aan te pakken. De politie zei dat de ontmantelde organisatie een belangrijke speler was in de drugshandel in de regio.